0
0

Афганські казани

Афганські казани – це відносно новий, як і саджі, для російської людини продукт. По суті, це просто зручна скороварка.

Їх дуже зручно брати із собою на природу. Матеріал алюміній, верхня кришка щільно прилягає до тіла чаші казана при загортанні ручки.


Історія така, що Афганістан розташований в основному в горах, і атмосферний тиск нижчий, час на приготування їжі збільшується, для цього афганські жителі використовують скороварки.


Афганський Казан використовуємо у 3 варіаціях :

- як побутову каструлю, не закриваючи казан кришкою;

- як мульти варіння із закритою кришкою;

- також можна комбінувати ці варіанти, наприклад: почати готувати м'ясо з відкритою кришкою, добре його обсмажити, додати всі необхідні інгредієнти (спеції), залити невелику кількість води, після чого закрити кришку, і готувати на маленькому вогні до повного приготування. Ми рекомендуємо завантажувати казан на 2/3 його реального обсягу.


Афганський казан просто та легко підготувати до роботи.


Перед використанням потрібно добре вимити казан залити 2 л води і прокип'ятити 10 хв.

Після цього спустіть тиск злити воду і промити казан.

Залити всередину 100-200 г рослинної олії, нарізати дві головки цибулі провести обсмажування казана протягом 5-10 хв із закритою кришкою.

Після не відкриваючи кришку потрібно похитати його по підлозі з ухилом 30-40 градусів, це потрібно для того, щоб змастити всі стінки казана.

Потім спустіть тиск і зливайте олію із цибулею!