0
0

Кухонні казани

Котел - дуже незвичайний вид посуду. Цей дивовижний пристрій існує з давніх часів Середньої Азії.

Котел є каструлю з товстими стінками і напівкруглим дном для приготування різних страв.

Звичайно, можна приготувати плов у каструлі, гусятниці чи казанку, але для досягнення справжнього смаку плову не обійтися без спеціального казана. Тому, якщо ви любите плов та інші східні страви, краще купити казан.

Їжа, приготовлена в казанці, практично ніколи не пригоряє, виходить м'якою і ароматною, а до смаку не зрівняється з тим, який був зварений у звичайному посуді.


Такими властивостями казан має завдяки своїй формі, яка може бути:

- напівсферична форма казана, таке начиння встановлюють на тринозі або підвішують над багаттям;

- напівкругла або плоска форма дна, моделі з плоским дном зручні у застосуванні та стійкі, а також їх можна використовувати на електричних та газових плитах;

- Варіанти виробів, коли зовні форма дна плоска, а всередині сферична.


Не менш важливим фактором, що впливає на якість приготування страв, є матеріал посуду:

чавун - класичний і перевірений часом варіант, при якому їжа готується повільно, рівномірно розігрівається і не пригоряє, а єдиний недолік - досить велика вага;

алюміній - чудова альтернатива чавуну, що нагрівається не так рівномірно, але при цьому легкий і мобільний, ідеально підходить для виїздів на природу і походів.