0
0

Рецепти на каші

Щороку якість консервованої каші, яку ми купуємо у магазинах, погіршується. При цьому ціни на неї невиправдано зростають.

Саме тому більшість населення стала переходити на натуральний домашній продукт, приготовлений в автоклаві.

Такий продукт, по-перше, не розчаровує своїм смаком, по-друге, готується досить легко, а по-третє, коштує набагато дешевше.

Приготування каші в автоклаві – процес простий.

Для цього потрібно лише розуміти особливості варіння різних круп (час замочування, як промивати і т.д.), а також мати хоча б поверхневі знання про роботу автоклаву.

Нижче наведемо кілька простих рецептів:



Рецепт №1 «Рисова каша»

Така м'ясна консерва стане справжньою паличкою-виручалочкою тоді, коли зовсім не хочеться готувати.

Невеликої баночки буде цілком достатньо, щоб нагодувати двох дорослих. У цьому рецепті для соковитості використовується овочева заправка з морквою та цибулею.




Складові:

  • Рис;
  • м'ясо (свинина чи курка);
  • морква;
  • цибуля;
  • сіль;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;


Технологія приготування:

Моркву натріть на тертці, цибулю наріжте кубиком.

Обсмажуйте овочі на олії до золотистого кольору - вийде заправка для рисової каші.

Свинячий нашийок наріжте на порційні шматки і обсмажте на сковороді з розігрітим маслом. Готуйте на сильному вогні протягом 10 хвилин періодично помішуючи.

На дно кожної банки покладете перець, лавровий листок і кілька шматочків м'яса.

Поверх м'яса викладіть 2 великі ложки овочевої засмажки.

Насипте 3 ст. рисової крупи. Слідкуйте, щоб продукти не займали більше половини об'єму посуду.

Посоліть та залийте фільтрованою водою до різьблення.

Перемішайте компоненти ложкою та закатайте машинкою для консервування.

Завантажте банки в автоклав, повністю залийте водою і закрийте кришку пристрою. Накачайте тиск до рівня 1 атмосфера та прогрівайте на плиті до температури 116 °С. За такої температури рисова каша буде готова через 40 хвилин.

Коли заданий час спливе, зніміть автоклав із плити та дочекайтеся повного остигання.


Готову страву до смаку буде чимось нагадувати плов.

Якщо м'ясна каша вам здасться занадто в'язкою, спробуйте при закладці додати в кожну баночку по шматочку вершкового масла або рослинної ложки. Олія не дозволить крупинкам рису злипнутись і страва вийде розсипчастою.



Рецепт №2 «Перловка»

Перлову кашу з м'ясом ще називають «армійською» тушонкою. Це дуже дешева, але в той же час дуже корисна і смачна страва.

Плюс перлової крупи полягає в тому, що вона при всій своїй прісності чудово вбирає аромат і смак приправ і спецій.




Складові:

  • свинина;
  • жир свинячий;
  • перлівка;
  • лавровий лист;
  • горошок чорного перцю;
  • сіль.


Технологія приготування:

Перловку промиваємо і замочуємо у воді на пару годин, щоб вона набухла.

Миємо м'ясо, нарізаємо його невеликими кубиками.

Беремо чисті банки та починаємо закладку продуктів.

Спочатку тонким шаром укладаємо жир, потім 1 лавровий листок і пару горошків чорного перцю.

Наступний шар – м'ясо. Його товщина становить приблизно половину вільного простору, що залишився.

Потім закладаємо замочену перловку, залишивши до краю 2-3 см вільного простору.

Зверху банку заливаємо водою і додаємо половину столової ложки солі.

Закочуємо кришкою.

Банки із заготовками ставимо в автоклав. Наливаємо воду, закриваємо кришку та починаємо нагрівання. Чекаємо, поки стрілка термометра покаже 120 ° С, чекаємо 15 хвилин і вимикаємо нагрівання.

Після того, як автоклав охолоне і тиск впаде до нуля, можемо діставати заготовки.



Рецепт №3 «Горохова каша»

Дуже популярним є рецепт консервованої каші на основі гороху в автоклаві. Порядок приготування сильно схожий на попередній рецепт, але деякі особливості є.




Складові:

  • горох;
  • м'ясо (свинина чи курка);
  • жир;
  • морква;
  • цибуля;
  • сіль;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • соняшникова олія.


Технологія приготування:

Насамперед потрібно замочити горох на пару годин, а краще на всю ніч, щоб він розбух. На 1 банку об'ємом 0,5 л знадобиться близько 100 г.

Після цього беремо м'ясо, промиваємо його і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Цибулю та моркву нарізаємо на тертці та обсмажуємо разом на сковорідці до появи характерного золотистого відтінку.

Починаємо укладання інгредієнтів у банку. На дно кладемо невеликим шаром жир (смалець), потім м'ясо (100 г). На нього викладаємо лавровий лист (1 шт) та перець (2-3 горошки).

Після м'яса викладаємо горох (100 г), а вже на нього – піджарку з цибулі та моркви.

Зверху додаємо 1 ч. л. солі та заливаємо заготовку водою, залишаючи до верхньої кромки вільний простір у 2-3 см.

За цією ж технологією комплектуємо інші банки, ставимо їх у автоклав. У нього заливаємо воду, залишивши невелику повітряну подушку 2-3 см до верхньої кромки.

Починаємо нагрівання пристрою.

Чекаємо на вихід на робочу температуру 110°С, відраховуємо 30 хвилин і вимикаємо нагрівання.

Чекаємо на охолодження автоклава і падіння тиску, після чого готові консерви можна діставати.



Рецепт №4 «Грецька каша»

Головне, що потрібно знати про рецепти каш з крупою – крупу потрібно заздалегідь замочувати, щоб вона набухла і в такому вигляді розкладати банки. Інакше під час нагрівання заготівлю може просто розірвати автоклаві.




Складові:

  • гречка;
  • м'ясо (свинина);
  • цибуля;
  • морква;
  • лавровий лист;
  • сіль;
  • чорний перець горошком;
  • соняшникова олія.


Технологія приготування:

Гречу перебираємо, промиваємо і замочуємо на 1,5-2 години, щоб вона набухла.

Чистимо моркву та цибулю, натираємо їх через тертку, перемішуємо їх і обсмажуємо на сковорідці до появи золотистого блиску.

Промиваємо м'ясо і нарізаємо його шматочками.

Беремо чисті півлітрові банки і починаємо укладати продукти.

Робимо це в наступному порядку: кладемо на дно 1-2 листочки лаврового листа та пару горошків перцю; потім на 1/3 від обсягу банки укладаємо шар м'яса та трамбуємо його; після закладаємо шар підсмажування з цибулі та моркви трохи вище половини рівня банки; на піджарку кладемо шар гречі, залишивши повітряну подушку на 2-3 див до кришки.

У банку доливаємо чисту воду так, щоб греча ледве зникла, і додаємо ½ ст. ложки солі. Закочуємо банку.

Занурюємо банки в автоклав. Заливаємо в нього воду, не забуваємо залишити невеликий повітряний зазор 2-3 см і ставимо на нагрівання.

Чекаємо на вихід пристрою на температуру в 120°С, консервуємо 15 хвилин і вимикаємо нагрівання.

Після того, як автоклав охолоне і тиск впаде до 0, можемо діставати готові консерви.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре