0
0

Піч-буржуйка ПОТ-5 опалювально-варильна

Відгуки:
(0)
  • Виробник : УкрПечи
  • Артикул: ПОТ-5
  • Наявність: Немає в наявності
4 725.00грн.
Знайшли дешевше?
Основні характеристики
Всі характеристики
Тип: буржуйка
Опалюваний обсяг: 150 м³
ККД: 70%
Потужність: 5 кВт
Діаметр димаря: 100 мм
Оплата

Оплата можлива вже при отриманні

Доставка

У той же день при замовленні до 16:00

Гарантія

Всі товари перевіряються перед відправкою

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Часті запитання
  • Відгуки (0)

Буржуйка - металева піч, що служить для обігріву приміщень, а в окремих випадках і для приготування їжі, а також випалу глиняних виробів.

Ідеально підходить для невеликого дачного будиночка, для гаража, невеликого підсобного чи технічного приміщення.

Дозволяє готувати та розігрівати їжу.


Піч ПОТ-5 призначена для повітряного опалення виробничих та житлових приміщень, невеликих теплиць, наметів, будівельних побутівок, сушильних камер, гаражів, дачних будиночків тощо.

Також для приготування чи розігріву їжі, підігріву води або як кам'янка для лазень та саун, залежно від її модифікації.


Детальні характеристики:

  • Країна виробник – Україна;
  • Діаметр димоходу – 100 мм;
  • Опалювана площа - 150 м³;
  • Вихід димаря - зверху;
  • Варильна поверхня - є;
  • Потужність – 5 кВт;
  • Матеріал – сталь 3 мм.

Порядок роботи та технічне обслуговування :

  • Завантажити паливо в камеру топки і розпалити його. (Рекомендуємо розпалювати паливо зверху, а не знизу. При верхньому розпалюванні паливо згоряє повільніше і всі горючі гази, що виділилися при його згорянні, встигають догоріти у вторинній камері, що значно підвищує ККД печі).
  • Після розпалювання палива закрити завантажувальні дверцята та відрегулювати інтенсивність горіння вхідною та вихідною заслінками. Для отримання режиму тління заслінки необхідно закрити приблизно 90%.
  • Не рекомендується експлуатувати піч у режимі розпалювання. Це призводить до перегрівання печі та швидкого виходу її з ладу. Індикатором перегріву є фарба, якою пофарбована піч (якщо фарба починає облазити, значить піч перегрівається).
  • Чищення камери згоряння відбувається після повного припинення процесу горіння.
  • Перед експлуатацією рекомендується протопити піч поза приміщенням, для вигоряння лаків із фарби, якою пофарбована піч.



Якісні буржуйки ціна від виробника!


Характеристики
Опалювальне обладнання
Тип буржуйка
Опалюваний обсяг 150 м³
ККД 70%
Потужність 5 кВт
Діаметр димаря 100 мм
Висота 700 мм
Ширина 450 мм
Довжина 500 мм
Вага 30 кг
Скло у дверцятах ні
Захисний кожух (перфорація) ні
Варильна поверхня да
Паливо папір, дрова, деревні відходи, торф, брикети, картон
Гарантія 12 місяців
Часті запитання

1. На що варто звертати увагу при виборі печі в першу чергу?

Звичайно, потрібно враховувати всі параметри, але в першу чергу варто звернути увагу на:

- об'єм та площу опалення;

- габаритні розміри — причому, крім розмірів самого виробу, враховуйте відстані до стін і до виходу димохідної труби;

- сировина для горіння;

- наявність додаткових опцій — скляних дверцят, варильної поверхні, тепловентилятора та ін.


2. Чи можна готувати їжу на печі?

Якщо піч обладнана спеціальною варильною поверхнею, то так — можна. Також зверніть увагу на те, що ця поверхня додатково може мати конфорки.


3. Які переваги й недоліки можна виділити у печей порівняно з іншими видами опалення приміщень?

Металеві буржуйки не вимагають облаштування капітального димоходу та фундаменту.

Крім цього, їхня популярність обумовлена ​​низкою інших переваг:

- висока енергоефективність — залежно від моделі вони можуть обігрівати приміщення площею від 50 до 350 м2 при висоті стелі до 3,7 м;

- компактні габарити — завдяки їм буржуйка не вимагає багато місця для встановлення та ергономічно впишеться навіть в умовах обмеженої площі;

- мобільність — відносна легкість і невеликі розміри дозволяють легко переставляти пристрій або перевозити його в легковому автомобілі;

- швидкий прогрів — класична кладена піч нагрівається протягом декількох годин, а для розігріву і віддачі тепла у буржуйки достатньо близько 10 хвилин;

- підвищений ККД — на відміну від старих печей, у сучасних моделях обладнаних камерами згоряння вторинних газів він може досягати 80%;

- економічність використання — однієї закладки може вистачити до 6–10 годин обігріву залежно від інтенсивності горіння й типу сировини;

До недоліків печей буржуйок відноситься відсутність здатності акумулювати тепло, тому стінки гарячі тільки поки в ній горить паливо, після чого вони швидко остигають. Однак є моделі обладнані теплоакумуляторами, що компенсують дану проблему.


4. Які існують вимоги до розміщення печі?

Встановлювати піч рекомендується не ближче 1 м від стін та горючих поверхонь (дерево, шпалери тощо), а вільна відстань перед топкою має бути не менше 1,25 м. Відстань до горючих поверхонь може бути скорочена до 200 – 300 мм, якщо горючі матеріали покрити штукатуркою завтовшки 25 мм. Можна зробити ізоляцію екраном з нержавіючої сталі поверх негорючого матеріалу — базальтового картону, азбестової тканини. Як захисний екран можна використовувати такі термостійкі плити, як суперізол, мінерит та їхні аналоги.


5. З яких конструкційних елементів складається піч-буржуйка?

Буржуйки представлені на ринку різними модифікаціями, але вони мають схожу конструкцію, що включає металевий корпус і трубу для відведення диму. Усередині корпусу знаходяться основні робочі відділення:

- Камера горіння (паливник) — призначена для закладання сировини для спалення. Задля виключення випадання сировини в процесі горіння, паливник ізолюють металевими або жаростійкими скляними дверцятами.

- Зольник (необов'язково) — маленька камера, розташована внизу, призначення якої полягає у прийманні золи. Він також може бути оснащений дверцятами, але тут вони, в першу чергу, виконують роль піддувала і так само не дають продуктам згоряння падати на підлогу.

- Колосники (необов'язково) — грати, встановлені між камерами, що забезпечують безперешкодне видалення (осипання) золи з топки. Також через колосник здійснюється приплив кисню до вогню.

- Верхня камера згоряння вторинних газів (необов'язково) — є тільки у просунутих моделях, так званих печах тривалого горіння. У цій камері відбувається повторне спалення летких газів до виходу в димар, що можливе навіть без активного горіння в топці.

- Димові канали — знаходяться у верхній частині паливника, відповідають за повне догоряння дров, а також додаткове зняття теплової енергії від вихідних газів, зменшуючи перегрів димоходу.


6. Чому в деяких печах немає колосників? Як в такому випадку прибирати золу?

У конструкції деяких печей колосники не передбачені. В них використовується принцип горіння на «зольній подушці», тобто зола накопичується протягом кількох топок.

Так, як паливо згорає практично повністю, часто прибирати золу не потрібно. Навіть важливо, щоб вона закривала нижні труби чи дно, що запобігатиме їх прогоранню.

Якщо золи стає занадто багато (починає висипатися з дверцят топки), потрібно прибрати «шапку» попелу совком, не оголюючи нижні труби чи дно.


7. Чим можна топити піч, а чим заборонено?

Перелік дозволених видів палива вказаний в характеристиках до кожної моделі. Якщо ви не знайшли там потрібного — краще уточніть стосовно цього у нашого менеджера.


8. Як можна регулювати тягу?

На наших печах передбачені спеціальні заслінки, які можуть знаходитися на дверцятах або на вихідній трубі у вигляді шибера. Можливий варіант з розміщенням перегородок відразу у двох місцях.


9. Скільки може працювати піч з однієї закладки?

Важко точно сказати. Це залежить від об'єму камери горіння і сировини. Для більшості печей цей показник може становити 4-10 годин.


10. Чому при першому використанні виникає неприємний запах?

Це пов'язано з полімеризацією термостійкої емалі, якою пофарбована піч. Після 2-х - 3-х закладок запах припиниться. Якщо це критично, рекомендуємо перед встановленням у приміщенні протопити піч на вулиці.


11. Що робити якщо піч димить?

Причин димлення може бути кілька:

- При першому протопленні може йти дим через полімеризацію термостійкої емалі, якою пофарбована піч.

- Засмітився димохід.

- Недостатня висота димоходу. Вона повинна відповідати вказаним у паспорті параметрам (від 3 до 7 метрів залежно від моделі печі).

– Використовувалися вологі дрова. Рекомендується топити сухими дровами (з вологістю трохи понад 20%).


12. Чи комплектується піч димоходом?

Ні, димар потрібно купувати окремо, бо його довжина може відрізнятися в залежності від місця встановлення. Труби можете знайти у нашому магазині, але майте на увазі, що внаслідок значного об'єму, вартість доставки може вийти далеко не дешевою, тому обов'язково уточнюйте вартість транспортування.


13. Як часто потрібно чистити димохід?

В ідеалі при періодичному використанні печі, димохід бажано чистити не менше двох разів на рік, а при постійному використанні — не менше чотирьох.

При перевірці димоходу оглядається стан печі на предмет прогарів і тріщин, стан труби підключення і герметичність з'єднань, стан димоходу на наявність сажі, а після чищення труби виконується огляд на наявність тріщин і корозії внутрішньої поверхні.

Димоходи очищаються від сажі щітками та йоржами. Труби з нержавіючої сталі допускається чистити йоржами з нержавіючої сталі або пластику. Керамічні димарі можна чистити йоржами із чорної сталі.


14. Чи можуть пошкодитися скляні дверцята?

Скло в топкових дверцятах - термостійке, але не ударостійке. При встановленні скла у кріпленні його треба лише зафіксувати, виключивши сильне затягування. Скло повинно вільно рухатися у кріпленні. Якщо так вийшло, що скло пошкодилось, у нас ви завжди зможете замовити нове.


15. Чи висушує піч повітря?

Це може бути в тому випадку, коли приміщення має значно менший об'єм від того, на який розрахована піч, або ж відсутній достатній приток повітря. В першому випадку рекомендується максимально зменшити тягу, в другому — забезпечити достатню кількість притоку повітря.

Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.