0.00грн.
Зробити замовленняКоптильня – це обладнання, яке застосовується для теплової обробки м'ясних, рибних та інших харчових продуктів. Процес приготування у коптильні називається копченням. Він передбачає обробку закладених у спеціальну ємність продуктів димом. В результаті вони частково зневоднюються і набувають специфічного аромату. Завдяки такому термін придатності їжі зростає.
Як відбувається копчення
Процес копчення схожий всім видів коптилен.
В окрему ємність завантажується тирса або дрібна тріска з листяних порід дерева.
Вона розпалюється або нагрівається таким чином, щоб підтримувався процес тління без утворення вогню.
Дим, що виділяється при цьому, піднімається і обволікає підвішені на гачках м'ясні, рибні або інші продукти.
Пристрій багатьох коптилен, у яких завантажувальна камера для палива знаходиться відразу під місцем підвішування продуктів, має спеціальний піддон, що збирає жир і сік, що скопує, щоб він не потрапляв на пальне, оскільки це може викликати появу запаху гару, а також викликати загоряння.
Міні-коптильні здобули велику популярність завдяки своїй компактності, невеликій вазі та простоті у використанні. Їх ще називають переносними чи вуличними. Найчастіше їх використовують мисливці, рибалки та туристи, тому що для них дуже важлива мобільність конструкції.