0.00грн.
Зробити замовленняРецепти на овочі
Завдяки асортименту рецептів для автоклаву для домашнього консервування господині можуть швидко та якісно робити заготовки, які радуватимуть домочадців весь зимовий період.
За рахунок обладнання оптимізується трудомісткий процес стерилізації та піднімається рівень якості закрутки. Кожен рецепт може бути доопрацьований самостійно, виходячи зі смакових уподобань.
Основною перевагою автоклава вважається те, що температура в ньому досягає 120 градусів за Цельсієм.
Завдяки цьому процедура консервування займає мінімальну кількість часу. Користь продуктів, смакові якості та аромат зберігаються тривалий час.
Нижче наведемо кілька простих рецептів:
Рецепт №1 Мариновані огірки «Магніт»
Підготуйте скляні банки: просто вимийте їх із миючим засобом, не потрібно стерилізувати, автоклав зробить цю роботу за вас.
На дно кожної банки покладіть приправи. Можна взяти, наприклад, листя хрону, листя смородини, квіти кропу, листя вишні, листя дуба, лавровий лист або гвоздику, вибирайте на власний смак.
Додайте також пару зубчиків часнику, чорний перець горошком та коріандр у зернах.
Складові:
Приготуйте розсіл. На один літр розсолу вам знадобиться:
- 1 столова ложка солі з гіркою;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка 9% оцту;
- 1 л води.
Технологія приготування:
Просто перемішайте всі інгредієнти, не потрібно нічого кип'ятити, розсіл має бути кімнатної температури.
Промийте огірки, а потім зануріть їх у киплячу воду на кілька секунд, щоб вони зберегли яскраво-зелений колір.
Потім щільно покладіть їх у банки і залийте готовим розсолом так, щоб до поверхні банки залишалося 2-3 см.
Закатайте банки металевими кришками (також попередньо вимиті) і стерилізуйте в автоклаві протягом 20 хв.
Чудові хрусткі мариновані огірочки готові! Вам залишається тільки радіти та пишатися собою.
Рецепт №2 Консервовані помідори «Затемнення»
Підготуйте скляні банки: просто вимийте їх із миючим засобом, не потрібно стерилізувати, автоклав зробить цю роботу за вас.
Підготуйте помідори. Вибирайте плоди однакового розміру та ступеня зрілості.
На плодоніжці кожної помідорки зробіть невеликий прокол, щоб томати не розтріскалися при нагріванні.
Складові:
Приготуйте заливку, для цього вам потрібно змішати:
- 1 літр води;
- 2 ст. солі;
- 1 ст. цукру;
- 1,5-2 ст. л. 9% оцту;
Технологія приготування:
Розкладіть помідори по банкам разом із зеленню та залийте готовою заливкою.
Закатайте банки металевими кришками та стерилізуйте в автоклаві протягом 20 хв.
Ідеальні консервовані помідори готові!
Рецепт №3 Консервовані баклажани
Баклажани промити, нарізати кружальцями 0.5см, посолити і покласти під вантаж на 2 години (для того, щоб позбутися гіркоти).
Обсушити рушником кожен шматочок і обсмажити в олії.
Складові:
Зробити соус для баклажанів (розрахунок на 5 кг):
- 8 штук червоних помідорів,
- 4 штуки червоного стручкового перцю,
- 10 штук болгарського перцю,
- 300 г часнику прокрутити через м'ясорубку,
- додати 1 склянку соняшникової олії та 0,5 склянки 3% оцту.
Обсмажені баклажани вмочити в соус і покласти в чисті банки, закатати металевими кришками і стерилізувати в автоклаві 15 хв.
Рецепт №4 Консервована овочева ікра
Інгредієнти на 3 кг томатів:
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 1 кг болгарського перцю
- 1 кг буряків
- 500 г соняшникової олії
- 2 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
Технологія приготування:
Промити томати, звільнити від шкірки, провернути через м'ясорубку.
Додати 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг болгарського перцю та 1 кг буряків, 500г соняшникової олії, 2 ст.л. солі та 2 ст. л. цукру, кип'ятити у посуді на повільному вогні протягом 1 години.
Потім додати 100 г оцту, розкласти в чисті банки та стерилізувати в автоклаві 20 хв.