0.00грн.
Зробити замовленняРецепти для згущеного молока
Головний біль століття – неякісні продукти. На тижні читав, що навіть у іменитих марках згущеного молока знаходять крохмаль, фосфати та інші дивні об'єкти.
Навіть у іменитих марках згущеного молока знаходять крохмаль, фосфати та інші дивні об'єкти.
Згущене молоко готувати потрібно виключно в автоклаві - стерилізація краще, т.к. температура вища, та й сил не так багато потрібно. Продукт виходить майже як у магазині, звичайно, відмінності будуть, але смак анітрохи не гірший.
Для любителів "густіше" потрібно просто уварювати кілька годин у каструлі на маленькому вогні до загусання.
Цікаво знати! У чому секрет автоклаву? Він готує на температурах понад 100 градусів під високим тиском.
Завдяки цьому знижуються ризики зараження ботулізмом та іншими «консервними» хворобами.
Деякі заготовки можна готувати лише в автоклаві – зелений горошок, наприклад. У ньому некисле середовище, придатне для термостійких бактерій.
Згущене молоко за ГОСТом теж має пройти стерилізацію в промисловому автоклаві. Домашні автоклави мають одну особливість — можливість доопрацювання в самогонний апарат.
Докупивши бражну колону виходить апарат 2 в 1, і крім згущеного молока можна зробити ще й Бейліз.
Нижче наведемо кілька простих рецептів:
Рецепт №1 «Класичний»
Складові:
- Жирне молоко фермерське 1 л;
- Цукор 750 р.
Технологія приготування:
Розігріти молоко, не кип'ятити.
Внести цукор, перемішати до розчинення цукру.
Розлийте суміш по чистих банках, закрити.
Поставити до автоклаву, вивести на режим 120 градусів, готувати 20 хвилин.
Рецепт №2 Варене згущене молоко в домашніх умовах «Сухе молоко»
Незважаючи на те, що за ГОСТом у згущене молоко не можна додавати сухе молоко, для домашнього приготування підійде відмінно.
Для густоти на заводах молоко випарюють у вакуумі. Вдома ж це важко зробити, з цільного молока згущене молоко виходить злегка рідкуватим.
Сухе – рятувальник консистенції.
Складові:
- Молоко сухе 26% 4 ст.;
- Цукор - 2 ст;
- Молоко (від 3,2%) – 1 ст.;
- Вершкове масло 72,5% - 50 г.
Технологія приготування:
Змішати інгредієнти, краще злегка підігріті.
Профільтрувати через марлю рідина – консистенція стане одноріднішою.
Поставити у автоклав. Готувати за 105 градусів 20 хвилин.
Рецепт №3 Згущене молоко «Іриска»
Складові:
- Цукровий пісок – 2 кг;
- Молоко – 1,5 л;
- Сухе молоко – 800 гр;
- Ванілін – 2 пачки.
Технологія приготування:
Молоко розігріваємо. Додаємо цукровий пісок, помішуємо до розчинення.
Всипаємо сухе молоко, перемішуємо, не доводимо до кипіння. Ванілін додаємо для аромату.
Розливаємо чистими банками, ставимо в автоклав. Заливаємо воду за інструкцією.
Виведення на 120 градусів, після - чекаємо 20 хвилин.
Після остигання дістаємо банки. Варенка буде карамельною.
4. Рецепт №4 «Згущене какао»
Складові:
- жирні вершки 1,4 л;
- Молоко 0,5л;
- Цукор 1,7 до;
- Какао 4 ст.
Технологія приготування:
Молоко змішуємо із цукром на вогні, розчиняємо.
Додаємо вершки, доводимо до кипіння.
Як тільки закипить - всипаємо какао, ретельно перемішуємо і одразу знімаємо з вогню.
Заливаємо какао банками.
Режим для автоклава – 105 градусів, 20 хвилин.
Смак не відрізнятиметься від покупної.