0.00грн.
Зробити замовлення- Виробник : Власне виробництво
- Артикул: Днепр-16/5
- Наявність: В наявності
- Огляд товару
- Характеристики
- Часті запитання
- Відгуки (2)
Ми живемо у 21-му столітті, і далеко не всі мають час і сили на виготовлення домашньої консервації. Для спрощення цього процесу рекомендуємо використовувати автоклав. На нашому сайті представлений широкий вибір автоклавів – понад 50 моделей, кожен зможе знайти те, що йому потрібно.
Що таке автоклав?
Автоклав – це герметична ємність, яка використовується для теплової обробки продуктів, нагріваючи їх під тиском. Стерилізація продуктів у цьому разі відбувається набагато швидше та якісніше: при цьому всі бактерії гарантовано знищуються, а в продуктах зберігається більше корисних речовин.Принцип роботи
Як відомо, вода випаровується при 100°С, але якщо закрити її в герметичній ємності та додати тиску, температура випаровування підвищується, і стає 120-125°С. Але що це нам дає? А те, що під час процесу приготування вода не википає, а продукти зберігають усі свої корисні речовини.Як працювати з автоклавом?
- Готуємо продукти для консервації та закладаємо їх у банки.
- Закриті банки встановлюємо в автоклав та заливаємо їх водою.
- Щільно закриваємо кришку та вмикаємо нагрів.
- По закінченню роботи відключаємо нагрів та охолоджуємо ємність.
У наших автоклавах ви зможете легко консервувати:
Приклади кількох перевірених рецептів:
Що ви отримаєте після покупки автоклаву:
☑ Економія часу та сил. У вас більше не буде потреби витрачати на консервування цілий день.☑ Гарантія якісного продукту. Висока температура, тиск і герметичність банки виключають можливість потрапляння та розмноження бактерій, при цьому продукт залишається таким же смачним і корисним.
☑ Ви запобігаєте можливості опіку. Процес відбувається всередині, а готовий продукт ви дістаєте вже охолодженим.
☑ Відпадає необхідність стерилізації. В автоклаві цей процес відбувається без вашої участі.
☑ Більший термін зберігання. Консерви, приготовані в умовах наближених до заводських, забезпечують більш тривалий термін зберігання.
☑ Мобільність. Автоклав не є стаціонарним апаратом, тому його спокійно можна використовувати вдома, на дачі та навіть на природі.
Також слід пам'ятати, що автоклав – це посудина, що працює під тиском, тому експлуатувати її потрібно виключно відповідно до інструкції (паспорту), що видається при покупці.
Додаткова інформація:
1. Автоклав вкритий чорною матовою вогнетривкою фарбою (Bosny), вона не містить свинцю та ртуті, а також запобігає корозії та окисленню.
2. Кожен автоклав ретельно перевіряють на герметичність тиском не менше 6 атм.
3. Для покращення герметичності автоклава зварні шви не підлягають зачистці.
4. Усі корпусні деталі виготовлені на станках ЧПУ.
Комплектація:
- Запобіжний клапан 6 бар – 1 шт.
- Манометр 6 бар – 1 шт.
- Термометр 150°C – 1 шт.
- Ніпель – 1 шт.
- Кришка автоклаву – 1 шт.
- Корпус автоклаву – 1 шт.
- Ґрати на дно автоклаву – 1 шт.
- Кільце ущільнювальне – 1 шт.
- Гайки-барашкові М-8 – 6 шт.
- Інструкція – 1 шт.
Бажаєте собі такий автоклав? Для замовлення натисніть кнопку нижче або дзвоніть на наші номери!
1. У чому різниця між автоклавом із чорного металу та нержавійки?
Основна відмінність полягає у терміні служби. Для чорного металу він становить 7-10 років залежно від умов експлуатації та зберігання, для нержавіючої сталі термін служби практично необмежений, проте такі автоклави коштують у 2-3 рази дорожче.
2. Який автоклав краще? Газовий чи електричний?
Однозначно відповісти не вийде. Точно можна стверджувати, що електричний зручніше. За ним не слід стежити, він працює в автоматичному режимі. Він універсальний – його можна гріти як на газі, так і від мережі. Його не потрібно піднімати та ставити на газову плиту, проте такий автоклав коштуватиме дорожче.
3. Баночки якого розміру можна консервувати у автоклаві?
Це залежить від конкретної моделі. Якщо гвинтова фіксація кришки, то швидше за все поставити можна тільки 0,5 - 1л банки. На моделях з широкою горловиною на болтах здебільшого стають банки до 3л. Краще всього уточнюйте це питання у менеджера для кожної окремої моделі.
4. Скільки води заливати до автоклаву?
Якщо передбачається готування на воді, то ємність заповнюється водою так, щоб покрити верхній ряд банок на 2 см. Незалежно від того, скільки баночок ви поклали в автоклав, вони повинні бути вкриті водою.
Якщо ви плануєте готувати на пару, то наливається 1-3л води залежно від розмірів ємності.
5. Чи можна поставити електричний автоклав на газову плиту або відкритий вогонь?
Так, звичайно можна. Всі електричні автоклави, що ми продаємо, можуть працювати як від мережі, так і від відкритого вогню. Вони є універсальними.
6. Чи не пошкодиться ТЕН, якщо автоклав поставити на вогонь?
Електричні автоклави розраховані на те, щоб їх нагрівати від зовнішнього джерела тепла. За ТЕН турбуватися не варто, а от кабель потрібно від'єднати від автоклава, або відвести вбік, так, щоб його не пошкодив вогонь.
7. Якщо електричний автоклав поставити на відкритий вогонь, він також працюватиме в автоматичному режимі?
Звичайно ні, автоклав працює в автоматичному режимі лише від мережі. Якщо поставити його на газову плиту, потрібно вручну контролювати силу нагрівання, температуру та час витримки.
8. Як працює автоматизація у електричних автоклавах?
У комплекті з автоклавом йде спеціальний блок керування, який підтримує задану температуру, а в деяких моделях ще й час витримки. При цьому зворотний таймер запускається лише по досягненню заданої температури. Наприкінці процесу блок керування відключає автоклав від мережі.
9. Який тиск потрібно створити в автоклаві та навіщо?
Перед тим як нагрівати автоклав, потрібно створити в ньому тиск 1,2 аТм. Це потрібно для того, щоб при нагріванні тиск в автоклаві завжди був вищим, ніж тиск усередині банок. Це гарантує нам те, що жодна кришечка з жодної баночки не злетить під час консервації.
10. Чи можна спускати тиск з автоклава у процесі або наприкінці автоклавування?
Ні, категорично заборонено! Якщо спустити тиск в той час, коли автоклав ще нагрітий, кришки зірве з банок, і ви просто зіпсуєте свій продукт. Стравлювати повітря з бака допускається лише за температури в 30°С.
11. Чи є касета в автоклаві?
Тут касети немає, і вона не потрібна. Цей автоклав працює під тиском, який замінює затискну касету. Ознайомитися з асортиментом касетних автоклавів можна за посиланням.
12. Яка різниця між касетним та безкасетним автоклавами? Який краще?
Насправді, різниці як такої немає. Тільки технологія утримання кришок. Ви стримуєте кришки банок від бомбажу або затискною касетою, або тиском. Однак можна точно сказати, що автоклави з тиском набагато зручніші у користуванні, ніж касетні.
13. Як ставити банки у автоклав?
Баночки ставляться в кілька рядів залежно від моделі автоклава. Нижній ряд ставимо на спеціальну підставку, яка йде в комплекті, наступні ряди розміщуються один на одного. Жодних ганчірочок, дерев'яшок, мішковини та інших вигадок ставити в автоклав не потрібно.
14. Чи може автоклав вибухнути?
Ні, не може. Автоклави нашого виробництва проходять перевірку під високим тиском. Крім того, вони оснащені спеціальним аварійним клапаном. Якщо тиск у баку перевищить норму, він відразу ж буде скидатися.
15. Чи обов'язково робити тестовий запуск автоклава?
Ні, не обов'язково, але бажано. Незважаючи на те, що в процесі автоклавування немає нічого складного і все доступно описано в паспорті-інструкції, бажано запустити пробний тестовий пуск автоклава з кількома баночками всередині. У такий спосіб ви зрозумієте суть роботи автоклава, відкриєте першу готову баночку з продуктом. Хто знає, а раптом ви не досолили тушонку?
16. За який час автоклав виходить на робочу температуру?
Незалежно від того, який у вас автоклав — електро варіант або газовий, він виходить на робочу температуру від 50 хв до 2 годин. Автоклави великих розмірів можуть грітися трохи довше.
17. Як мені знати який продукт який час витримувати і за якої температури?
Якщо в комплекті поставляється збірка рецептів, то на останній сторінці ви можете знайти таблицю, де розписані всі температурні режими для основних продуктів. Якщо ж такий збірник в комплекті не передбачений, то можете попросити, щоб наш менеджер надіслав вам рецепти в електронному вигляді.
18. На скільки мені заповнювати баночку продуктом?
Заповнюємо так, щоб між кришкою та продуктом залишився вільний простір у 2 см.
19. Коли автоклав охолонув, як спустити з нього повітря?
Як автоклав охолоне до 30°С, у ньому має залишитися та сама 1 аТм, яку ви створювали спочатку. Випускати повітря потрібно плавно. Це можна зробити через золотник чи аварійний клапан, як вам зручно.
20. Як доглядати за автоклавом після роботи?
Якщо у вас автоклав із нержавіючої сталі, то догляд за ним не потрібен. Але все одно протріть його сухою ганчірочкою, він хоче блищати і радувати око. Автоклав із чорного металу обов'язково потрібно протерти насухо та тримати у сухому місці.
21. Який тиск в автоклаві має бути при температурі 110-120°С?
При температурі 110°С тиск в автоклаві піднімається до 3,5 атм. При 120°С приблизно 4,5 атм. Але враховуйте, що в даному випадку вказані середні показники тиску, вони можуть відрізнятися в залежності від інших параметрів — початкова температура води, початковий тиск, об'єм повітряної подушки.