0
0

Рецепти для згущеного молока

Головний біль століття – неякісні продукти. На тижні читав, що навіть у іменитих марках згущеного молока знаходять крохмаль, фосфати та інші дивні об'єкти.

Навіть у іменитих марках згущеного молока знаходять крохмаль, фосфати та інші дивні об'єкти.

Згущене молоко готувати потрібно виключно в автоклаві - стерилізація краще, т.к. температура вища, та й сил не так багато потрібно. Продукт виходить майже як у магазині, звичайно, відмінності будуть, але смак анітрохи не гірший.

Для любителів "густіше" потрібно просто уварювати кілька годин у каструлі на маленькому вогні до загусання.

Цікаво знати! У чому секрет автоклаву? Він готує на температурах понад 100 градусів під високим тиском.

Завдяки цьому знижуються ризики зараження ботулізмом та іншими «консервними» хворобами.

Деякі заготовки можна готувати лише в автоклаві – зелений горошок, наприклад. У ньому некисле середовище, придатне для термостійких бактерій.

Згущене молоко за ГОСТом теж має пройти стерилізацію в промисловому автоклаві. Домашні автоклави мають одну особливість — можливість доопрацювання в самогонний апарат.

Докупивши бражну колону виходить апарат 2 в 1, і крім згущеного молока можна зробити ще й Бейліз.

Нижче наведемо кілька простих рецептів:



Рецепт №1 «Класичний»

Складові:

  • Жирне молоко фермерське 1 л;
  • Цукор 750 р.




Технологія приготування:

Розігріти молоко, не кип'ятити.

Внести цукор, перемішати до розчинення цукру.

Розлийте суміш по чистих банках, закрити.

Поставити до автоклаву, вивести на режим 120 градусів, готувати 20 хвилин.



Рецепт №2 Варене згущене молоко в домашніх умовах «Сухе молоко»

Незважаючи на те, що за ГОСТом у згущене молоко не можна додавати сухе молоко, для домашнього приготування підійде відмінно.

Для густоти на заводах молоко випарюють у вакуумі. Вдома ж це важко зробити, з цільного молока згущене молоко виходить злегка рідкуватим.

Сухе – рятувальник консистенції.


Складові:

  • Молоко сухе 26% 4 ст.;
  • Цукор - 2 ст;
  • Молоко (від 3,2%) – 1 ст.;
  • Вершкове масло 72,5% - 50 г.




Технологія приготування:

Змішати інгредієнти, краще злегка підігріті.

Профільтрувати через марлю рідина – консистенція стане одноріднішою.

Поставити у автоклав. Готувати за 105 градусів 20 хвилин.



Рецепт №3 Згущене молоко «Іриска»

Складові:

  • Цукровий пісок – 2 кг;
  • Молоко – 1,5 л;
  • Сухе молоко – 800 гр;
  • Ванілін – 2 пачки.




Технологія приготування:

Молоко розігріваємо. Додаємо цукровий пісок, помішуємо до розчинення.

Всипаємо сухе молоко, перемішуємо, не доводимо до кипіння. Ванілін додаємо для аромату.

Розливаємо чистими банками, ставимо в автоклав. Заливаємо воду за інструкцією.

Виведення на 120 градусів, після - чекаємо 20 хвилин.

Після остигання дістаємо банки. Варенка буде карамельною.



4. Рецепт №4 «Згущене какао»

Складові:

  • жирні вершки 1,4 л;
  • Молоко 0,5л;
  • Цукор 1,7 до;
  • Какао 4 ст.




Технологія приготування:

Молоко змішуємо із цукром на вогні, розчиняємо.

Додаємо вершки, доводимо до кипіння.

Як тільки закипить - всипаємо какао, ретельно перемішуємо і одразу знімаємо з вогню.

Заливаємо какао банками.

Режим для автоклава – 105 градусів, 20 хвилин.

Смак не відрізнятиметься від покупної.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре