0.00грн.
Зробити замовленняРецепти на паштет
Знайома ситуація? Ви купили консерви, прийшли додому, підігріли, а від банки 0,5 л після розігрівання одна вода та 3 шматочки м'яса. З паштетом ще гірше – навряд чи ви колись дізнаєтеся, що там перемололи на заводі.
Готуємо паштет з натуральних продуктів. Зірка всіх м'ясних консервів – автоклав. Він готує на температурах вище 100 градусів, тому жити ваша заготовка буде рік.
Нижче наведемо кілька простих рецептів:
Рецепт №1 «Свинячий паштет»
Інгредієнти (на 0,5 кг свинини):
- цибуля 100 г;
- сало 200 г;
- морква 150 г;
- олія вершкове 100 г;
- перець 1 чайна ложка;
- сіль 0,5 чайна ложка.
Для паштету найкраще брати жирну частину свині або ж розбавляти салом.
Технологія приготування:
Перекручуємо всі продукти на м'ясорубці. Олію можна заздалегідь розтопити і влити в суміш.
Солимо і перчимо. За бажанням добиваємо блендером.
Розкладаємо майбутній паштет по банкам, залишаючи 2-3 см до шийки.
Закриваємо кришками та ставимо в автоклав.
Виводимо автоклав у режим 118-120 градусів та готуємо 40 хвилин.
Рецепт №2 «Пічковий паштет»
Інгредієнти (на 0,5 кг свинини):
- печінка (свиняча, куряча) 5 кг;
- сало 1,5 кг;
- цибуля 1 кг;
- морква 1 кг;
- олія 1 кг;
- сіль 50 г;
- перець за смаком;
- мускатний горіх до смаку.
Технологія приготування:
Миємо, чистимо овочі. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю ріжемо крупно.
Сало та печінку нарізаємо на кубики.
Закидаємо в сковорідку сало. Як тільки воно підтопилося, всипаємо цибулю. Обсмажуємо до прозорості та додаємо моркву. Смажимо 5 хвилин.
У масу додаємо печінку і все просмажуємо до напівготовності.
Перекручуємо майбутній паштет.
Поки суміш тепла змішуємо її із вершковим маслом. Солимо, перчимо.
Розкладаємо по чистих банках, закриваємо кришками. Ставимо в автоклав.
Виходимо на температуру 112-115 градусів. У такому режимі готуємо 1 годину 40 хвилин.
Після остигання дістаємо банки. Вони готові до вживання.
Рецепт №3 «Паштет з індички»
Інгредієнти (на 0,5 кг індички):
- цибуля 1 штука;
- олія 100 г;
- сіль 0,5 чайної ложки;
- перець ¼ чайної ложки;
- суміш трав та спецій за бажанням.
Технологія приготування:
Для зручності цибулю та індичку перед збиванням довільно нарізаємо.
У мисці змішуємо цибулю, індичку, олію.
Пробиваємо/перекручуємо до стану пюре.
Солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи для птахів.
Розкладаємо по банкам, затискаємо та ставимо в автоклав.
Готуємо 35 хвилин за 110 градусів.
Рецепт №4 «Вершковий паштет із потрошків»
Складові:
- шлунки 1,5 кг;
- серця 2,5 кг;
- вершки 250 мл;
- морква 1 штука;
- цибуля 3 штуки;
- цукор 1 столова ложка;
- олія 400 г;
- сіль, приправи та перець.
Технологія приготування:
Підготуємо продукти: почистимо моркву, цибулю. Шлунки та серця наріжемо. Готуємо у різних каструлях.
В одній каструлі пасируємо моркву та цибулю. У цей час кладемо на гарячу сковорідку шлунки. Після того, як шлунки пустять сік, томимо їх під кришкою 30 хвилин.
Через 30 хвилин додаємо серця до шлунків. Томимо майже до повної готовності.
До м'яса додаємо цукор, сіль, перець. М'ясо готове, тому пробуйте і дотримуйтесь свого смаку.
Вливаємо вершки в потрошки. Доводимо майже до кипіння (не кип'ятимо) та знімаємо з вогню.
Охолоджуємо овочі та м'ясо. Додаємо олію, крутимо на м'ясорубці.
Накладаємо суміш у банки по плічка. Ставимо в апарат.
Через те, що продукт готовий, стерилізуємо на 110 градусах 25 хвилин.
Порада
В автоклаві можна робити дитяче харчування. Навіть цю ж індичку! Без солі, цибулі та спецій зробіть м'ясне пюре для дитини.
По-перше, ви знатимете, з якої сировини зроблено те, чим ви годуєте свою дитину.
По-друге, в автоклаві продукт вийде безпечним, тому що при температурі понад 100 градусів гинуть усі бактерії.