0.00грн.
Зробити замовленняЯк правильно вибрати автоклав для домашнього консервування
Домашній автоклав у наш час дуже рятує і, на відміну від наповнених консервантами неякісних продуктів із сумнівним вмістом, дозволяє готувати все з власних перевірених запасів, значно заощаджує кошти та дає свободу у використанні перевірених рецептів для заготівлі власного врожаю!
Навіщо потрібен домашній автоклав?
Цей багатофункціональний пристрій те, що треба для швидкого та якісного приготування рибних, м'ясних і овочевих консервів. Він допомагає маринувати гриби, консервувати компоти та соки, уникаючи тривалого варіння та кропіткої стерилізації. Порівнюючи з традиційними способами консервування, автоклав дає можливість удвічі скоротити час заготівлі продуктів. А використання інтенсивного режиму обробки допомагає знищити всі шкідливі бактерії та мікроорганізми. Це фактично мінізавод для консервації на вашій кухні! Звучить привабливо чи не так?! Вам треба лише закласти в банку свіжі продукти, в герметично закритому автоклаві нагріти до 120 °С і потримати під тиском необхідну кількість часу. І все — продукт домашньої консервації готовий!
Для того, щоб автоклав став вашим справжнім домашнім помічником, залишилося розібратися, який саме апарат вам підійде, оскільки цей пристрій купується не на один рік.
Умови вибору автоклава
1. Перш ніж вибрати апарат, варто визначиться з необхідним об'ємом. Як зразок візьміть ємність на 20-30 літрів. Найбільш ходовий варіант — автоклав середнього розміру ємністю 27 літрів. Апарат розрахований на 24 банки по 0,5 літра та на 10 банок ємністю 1 літр, що ідеально підходить для домашнього використання. Крім того, навіть використовуючи найбільший автоклав немає потреби повністю його заповнювати. Так само у вас є можливість завантажувати від 1 баночки та неквапливо консервувати.
2. Варто звернути увагу на матеріал бака автоклава. Автоклави бувають з вуглецевої та нержавіючої сталі. Апарати з вуглецевої сталі досить дешеві та здійснюють своє основне завдання — консервують так само як і решта автоклавів. Єдиний їхній недолік — нестійкість до корозії, тому вони не призначені для безпосередньої взаємодії з продуктами. Відповідно автоклави з нержавіючої сталі коштують дорожче, зате вони довговічні, оскільки термін їхньої служби становить від 50 років і більше. Саме такий автоклав купується раз на все життя. Також автоклав з нержавіючого матеріалу не потребує догляду і не схильний до корозії. До того ж у нержавійці є можливість аналогічно самогонному апарату переганяти брагу. Відповідно автоклав з нержавіючої сталі та виглядає бездоганно, його відполірована поверхня виблискує та блищить.
3. Сучасні автоклави мають можливість нагріватися не лише від зовнішнього джерела, а й від електромережі. Різниця апаратів у зручності їх використання. Електричні моделі апарата укомплектовані терморегулятором, здатним підтримувати необхідну температуру, при цьому пристрій не треба встановлювати на газову плиту, сам автоклав може працювати як і газовий.
4. Оскільки доводиться взаємодіяти з високою температурою та тиском, зручними є встановлені на кришці пристрої для контролю процесу стерилізації, а саме: манометр і термометр.
Для більшості сімей домашній автоклав вже став невіддільною частиною та допомагає заготовляти тушкованку та інші м'ясні, рибні й овочеві консерви, маринади, а також компоти та соки.
Керуючись цими критеріями ви з легкістю оберете модель автоклава, яка підходить саме для вас. Ми надаємо широкий асортимент апаратів: починаючи від простих бюджетних моделей до вдосконалених, ємністю від 10 до 120 літрів, з корпусом з нержавіючої та вуглецевої сталі.
Вартість домашніх автоклавів
Ціна на автоклав може значно відрізнятися в залежності від набору характеристик та можливостей. Як ви могли помітити, переглядаючи каталог, ціни можуть відрізнятися в декілька разів.
На вартість домашнього автоклава впливає:
- матеріал із якого він був зроблений. Зазвичай вартість автоклава з вуглецевої сталі буде дешевшою за подібний апарат зроблений з нержавіючої сталі. При цьому його слабкою стороною є коротший термін експлуатації (7-10 років). Тоді як автоклав із нержавіючої сталі – довговічний.
- наявність допоміжних пристроїв. Сучасний автоклав має бути оснащений манометром та термометром. Також пристрій повинен мати клапан скидання тиску. Хоча через це і зростає ціна апарату, проте використовувати його стає комфортніше, що при правильному використанні підвищує шанси отримати якісні консерви та тушкованку.