0.00грн.
Зробити замовлення- Виробник : Экожар
- Артикул: КВД-150
- Наявність: Немає в наявності
- Огляд товару
- Характеристики
- Часті запитання
- Відгуки (2)
Сьогодні в більшості будинків використовується централізована система опалення, яка дуже зручна та менш клопітна. Але вже кілька років спостерігається популяризація опалювальних печей для будинку.
Люди знову повертаються до більш надійного обігріву приміщення. Завдяки ній можна не лише обігріти будинок, а й приготувати смачну їжу.
Особливості даної печі:
1 | Така піч це найкращий варіант щодо співвідношення ціна-продуктивність. |
2 | Великий розмір топки дозволяє використовувати поліна великих розмірів. |
3 | Для запобігання корозії грубка покрита жаростійкою фарбою. |
4 | Об'єм опалювальної площі - 60 м ². |
Зацікавила ця буржуйка ? Замовляйте його на нашому сайті за вигідною ціною!
1. На що варто звертати увагу при виборі печі в першу чергу?
Звичайно, потрібно враховувати всі параметри, але в першу чергу варто звернути увагу на:
- об'єм та площу опалення;
- габаритні розміри — причому, крім розмірів самого виробу, враховуйте відстані до стін і до виходу димохідної труби;
- сировина для горіння;
- наявність додаткових опцій — скляних дверцят, варильної поверхні, тепловентилятора та ін.
2. Чи можна готувати їжу на печі?
Якщо піч обладнана спеціальною варильною поверхнею, то так — можна. Також зверніть увагу на те, що ця поверхня додатково може мати конфорки.
3. Які переваги й недоліки можна виділити у печей порівняно з іншими видами опалення приміщень?
Металеві буржуйки не вимагають облаштування капітального димоходу та фундаменту.
Крім цього, їхня популярність обумовлена низкою інших переваг:
- висока енергоефективність — залежно від моделі вони можуть обігрівати приміщення площею від 50 до 350 м2 при висоті стелі до 3,7 м;
- компактні габарити — завдяки їм буржуйка не вимагає багато місця для встановлення та ергономічно впишеться навіть в умовах обмеженої площі;
- мобільність — відносна легкість і невеликі розміри дозволяють легко переставляти пристрій або перевозити його в легковому автомобілі;
- швидкий прогрів — класична кладена піч нагрівається протягом декількох годин, а для розігріву і віддачі тепла у буржуйки достатньо близько 10 хвилин;
- підвищений ККД — на відміну від старих печей, у сучасних моделях обладнаних камерами згоряння вторинних газів він може досягати 80%;
- економічність використання — однієї закладки може вистачити до 6–10 годин обігріву залежно від інтенсивності горіння й типу сировини;
До недоліків печей буржуйок відноситься відсутність здатності акумулювати тепло, тому стінки гарячі тільки поки в ній горить паливо, після чого вони швидко остигають. Однак є моделі обладнані теплоакумуляторами, що компенсують дану проблему.
4. Які існують вимоги до розміщення печі?
Встановлювати піч рекомендується не ближче 1 м від стін та горючих поверхонь (дерево, шпалери тощо), а вільна відстань перед топкою має бути не менше 1,25 м. Відстань до горючих поверхонь може бути скорочена до 200 – 300 мм, якщо горючі матеріали покрити штукатуркою завтовшки 25 мм. Можна зробити ізоляцію екраном з нержавіючої сталі поверх негорючого матеріалу — базальтового картону, азбестової тканини. Як захисний екран можна використовувати такі термостійкі плити, як суперізол, мінерит та їхні аналоги.
5. З яких конструкційних елементів складається піч-буржуйка?
Буржуйки представлені на ринку різними модифікаціями, але вони мають схожу конструкцію, що включає металевий корпус і трубу для відведення диму. Усередині корпусу знаходяться основні робочі відділення:
- Камера горіння (паливник) — призначена для закладання сировини для спалення. Задля виключення випадання сировини в процесі горіння, паливник ізолюють металевими або жаростійкими скляними дверцятами.
- Зольник (необов'язково) — маленька камера, розташована внизу, призначення якої полягає у прийманні золи. Він також може бути оснащений дверцятами, але тут вони, в першу чергу, виконують роль піддувала і так само не дають продуктам згоряння падати на підлогу.
- Колосники (необов'язково) — грати, встановлені між камерами, що забезпечують безперешкодне видалення (осипання) золи з топки. Також через колосник здійснюється приплив кисню до вогню.
- Верхня камера згоряння вторинних газів (необов'язково) — є тільки у просунутих моделях, так званих печах тривалого горіння. У цій камері відбувається повторне спалення летких газів до виходу в димар, що можливе навіть без активного горіння в топці.
- Димові канали — знаходяться у верхній частині паливника, відповідають за повне догоряння дров, а також додаткове зняття теплової енергії від вихідних газів, зменшуючи перегрів димоходу.
6. Чому в деяких печах немає колосників? Як в такому випадку прибирати золу?
У конструкції деяких печей колосники не передбачені. В них використовується принцип горіння на «зольній подушці», тобто зола накопичується протягом кількох топок.
Так, як паливо згорає практично повністю, часто прибирати золу не потрібно. Навіть важливо, щоб вона закривала нижні труби чи дно, що запобігатиме їх прогоранню.
Якщо золи стає занадто багато (починає висипатися з дверцят топки), потрібно прибрати «шапку» попелу совком, не оголюючи нижні труби чи дно.
7. Чим можна топити піч, а чим заборонено?
Перелік дозволених видів палива вказаний в характеристиках до кожної моделі. Якщо ви не знайшли там потрібного — краще уточніть стосовно цього у нашого менеджера.
8. Як можна регулювати тягу?
На наших печах передбачені спеціальні заслінки, які можуть знаходитися на дверцятах або на вихідній трубі у вигляді шибера. Можливий варіант з розміщенням перегородок відразу у двох місцях.
9. Скільки може працювати піч з однієї закладки?
Важко точно сказати. Це залежить від об'єму камери горіння і сировини. Для більшості печей цей показник може становити 4-10 годин.
10. Чому при першому використанні виникає неприємний запах?
Це пов'язано з полімеризацією термостійкої емалі, якою пофарбована піч. Після 2-х - 3-х закладок запах припиниться. Якщо це критично, рекомендуємо перед встановленням у приміщенні протопити піч на вулиці.
11. Що робити якщо піч димить?
Причин димлення може бути кілька:
- При першому протопленні може йти дим через полімеризацію термостійкої емалі, якою пофарбована піч.
- Засмітився димохід.
- Недостатня висота димоходу. Вона повинна відповідати вказаним у паспорті параметрам (від 3 до 7 метрів залежно від моделі печі).
– Використовувалися вологі дрова. Рекомендується топити сухими дровами (з вологістю трохи понад 20%).
12. Чи комплектується піч димоходом?
Ні, димар потрібно купувати окремо, бо його довжина може відрізнятися в залежності від місця встановлення. Труби можете знайти у нашому магазині, але майте на увазі, що внаслідок значного об'єму, вартість доставки може вийти далеко не дешевою, тому обов'язково уточнюйте вартість транспортування.
13. Як часто потрібно чистити димохід?
В ідеалі при періодичному використанні печі, димохід бажано чистити не менше двох разів на рік, а при постійному використанні — не менше чотирьох.
При перевірці димоходу оглядається стан печі на предмет прогарів і тріщин, стан труби підключення і герметичність з'єднань, стан димоходу на наявність сажі, а після чищення труби виконується огляд на наявність тріщин і корозії внутрішньої поверхні.
Димоходи очищаються від сажі щітками та йоржами. Труби з нержавіючої сталі допускається чистити йоржами з нержавіючої сталі або пластику. Керамічні димарі можна чистити йоржами із чорної сталі.
14. Чи можуть пошкодитися скляні дверцята?
Скло в топкових дверцятах - термостійке, але не ударостійке. При встановленні скла у кріпленні його треба лише зафіксувати, виключивши сильне затягування. Скло повинно вільно рухатися у кріпленні. Якщо так вийшло, що скло пошкодилось, у нас ви завжди зможете замовити нове.
15. Чи висушує піч повітря?
Це може бути в тому випадку, коли приміщення має значно менший об'єм від того, на який розрахована піч, або ж відсутній достатній приток повітря. В першому випадку рекомендується максимально зменшити тягу, в другому — забезпечити достатню кількість притоку повітря.